Genom Internet har vi idag inte bara tillgång till spelbolag och andra bettingaktörer med säte i Sverige utan även de som har sitt säte utomlands. Detta gör att det finns otroligt mycket mer att satsa pengar på än bara Fotboll, Hockey och Trav. Svenskbaserade bettingföretag måste ju följa svensk lag och då kan man inte spela på något annat än dessa sporter. Men som sagt genom Internet har vi tillgång till ett oändligt antal olika saker och sporter som går att satsa sina pengar på.

Till exempel kan du satsa pengar på vem av kungabarnen Madeleine och Carl-Filip som kommer att gifta sig först. Det går att satsa pengar på vem som kommer att vinna årets omgång av musiktävlingen Idol som går på TV. På i stort sett alla galor och pristävlingar som sänds går det att satsa pengar på vem som vinner vilken kategori. Det finns flera sidor på Internet som erbjuder den här formen av betting, komplett med odds, tips och resultatvisning. Bland annat har Betsson.se en kategori som heter ”TV och film”, Ladbrokes har kategorier som; ”Svenska specialare” – där hittar du TV-program från Sverige som går att satsa på, ”Norska spelcialare” – här hittar du Norska TV-program som du kan satsa på, ”Musik”, ”Politik” och ”Väder”.

Idag finns det alltså nästan inga som helst gränser för vad som går att satsa pengar på, även om du bor i Sverige. Storbritannien var först i Europa med att erbjuda odds för udda saker som politik, väder och lokala cricketturneringar. Länge tittade Svenskara avundsjukt åt britternas håll men nu kan vi också satsa på allt vi vill. En av de största anledningarna till att det finns så här udda odds är bland annat att spelbolagen vill locka spelare som vanligtvis inte är intresserade eftersom de inte har något sportintresse. En annan är att hålla kvar vana spelare som inte tycker att det är tillräckligt med att ”bara” ha sport att satsa på i längden. I stort sätt kan man säga att de har lyckats, idag är spelandet på odds och satsandet av pengar på olika saker mycket större och mer utbrett som fenomen än vad det någonsin varit förut.