Sportsbetting är den mest kända formen av betting. Den som är sportintresserad och brukar titta på sport på teve eller live kan få en ytterligare dimension av sitt intresse genom betting. En match eller ett lopp blir ju så mycket mer intressant när man har satsat pengar på vem som ska vinna. Att vara sportintresserad är också en stor fördel vid betting eftersom man då troligen har rätt så bra koll på ligor och resultat. Tänk om du skulle vinna storkovan på ditt sportintresse.

Som du kanske redan vet så handlar betting om att satsa pengar på sport. Det handlar om att försöka förutsäga vem eller vilka som ska vinna en viss match, lopp eller tävling. Fotboll och trav är de vanligaste sporterna att tippa inom, men det finns många andra sporter att välja bland. Om man provar på betting online kan man i stort sett satsa pengar på alla sporter och ligor som finns, även mer okända sporter. Dessutom finns det betting inom andra områden också för den som inte är så sportintresserad, eller som vill pröva på något annat för omväxlings skull. Då kan man exempelvis betta på musik, politik eller väder.

Man kan satsa pengar på sport både hos spelombud på stan och på nätet. På många kiosker, bensinstationer, mataffärer och liknande kan man hitta kuponger för de traditionella spelen, som Oddset, Lången, Måltipset, Stryktipset, Dagens Dubbel och V75. Där handlar det framförallt om att slå vad om vem som ska vinna och satsa pengar på det lag eller den häst man tror på. På nätet finns det också många spelsajter där man kan satsa på betting online. Där kan man spela på allt möjligt. Dels många olika sporter och idrotter som man inte kan spela på hos spelombuden på stan. Vad sägs om exempelvis golf, rugby, basket, tennis, dart och schack. Dels också på andra alternativ än vem som vinner. Det kan exempelvis vara vilken spelare som gör det första målet, vilket lag som hamnar sist i ligan, vilken spelare som gör de flesta målen, vilka matcher som blir mest målrika och så vidare.

Sportsbetting tillför visserligen mycket för de sportintresserade. Men något som verkligen ger en extra dimension till den som gärna tittar på sport är livebetting och livestreaming. Med livestreaming kan man titta på sport på nätet. Då kan man se i direktsändning sådana matcher som inte skulle ha sänts i teve, eller som bara visas i repris. Med livebetting kan man satsa pengar på en match eller ett lopp under tiden det pågår. Du kan alltså titta på matchen och satsa utifrån hur det går på spelplanen.