Oddset är en spelform hos Svenska Spel som vänder sig till de som är riktigt sportintresserade. Oddset består av flera olika spelformer, men alla spelen går ut på att man tippar på matcher i olika lagsporter. Redan 1986 infördes spelformerna Lången, Matchen och Toppen och sedan dess har ytterligare spelformer kommit.

På Lången ska du förutsäga om det blir hemmaseger, bortaseger eller oavgjort. Du kan också satsa på resultat, första målskytt, sista målskytt, placering och liknande. Du kan exempelvis spela på fotboll, ishockey eller bandy. I Matchen gäller det att förutsäga slutresultatet i en utvald match. Du kan spela på fotboll, bandy, ishockey, innebandy och handboll. Bomben är en spelform med låga insatser och höga odds. En ”Bomb” består av två till fyra utvalda matcher och det är upp till spelaren att pricka in rätt målresultat på samtliga av de matcher som ingår i Bomben. Oddset Powerplay är den senast lanserade spelformen där det gäller att tippa slutresultaten på samtliga av de åtta matcher som ingår i den aktuella spelomgången.

Oddset Live tillfogar en ytterligare dimension till den som tycker om att titta på sport. Med Oddset Live kan man nämligen tippa medan matchen pågår. Man följer alltså vad som händer under matchen och tippar utifrån detta. Oddsen ändras hela tiden allt eftersom någon gör mål eller om det blir straffar eller utvisningar. Oddset Live kan spelas antingen på nätet eller via mobilen.