Att satsa pengar på hästar har länge varit populärt såväl här hemma som i resten av världen. Sverige är ett av de länder där hästsport är riktigt stort och vårt land är ett av de ledande länderna inom travsporten. Här i Sverige har travsporten traditionellt sett varit större än galoppsporten, även om galopp också har ökat i popularitet den senaste tiden.

I trav så tävlar olika ekipage mot varandra och ett ekipage består av en häst och en kusk som sitter i en sulky och kör hästen. Hästarna springer längs en travbana och det finns olika distanser de springer. Hästarna springer i olika klasser beroende på ras, kön, ålder och hur mycket hästarna har sprungit in i vinstsumma tidigare. Det finns gott om travbanor i landet, hela 33 stycken från Boden i norr till Malmö i söder. Att åka och titta på travtävlingarna live är en rolig upplevelse, framförallt när man har tippat på vilka hästar man tror ska vinna respektive lopp. Många av travloppen sänds också på teve. Tidigare har ATG haft monopol på allt spel med hästar, men i och med att onlinebetting lanserades så tappade de sitt monopol. Dock kan man endast spela via ATG hos spelombud och på travbanorna. Man kan spela på en eller flera hästar per lopp och det är oddsen för respektive häst som tillsammans med din insats avgör hur mycket du kan vinna. Det största spelet inom trav heter V75. Det går varje lördag och där kan du vinna på fem, sex eller sju rätt. Andra kända travspel är V64, V65 och Dagens Dubbel. Den som vill satsa på trav, men inte vet riktigt vilken häst man vill satsa på kan välja Harry Boy. Det enda man då behöver välja är önskad insats, därefter plockar datorn ut vilka hästar du satsar på, både bland högoddsare och bland favoriter.

I galopp så är det också ett antal hästar som tävlar mot varandra om att komma först längs en galoppbana. Skillnaden mot för trav är hästen har en ryttare, en jockey som rider hästen istället för att sitta i en vagn bakom hästen. Precis som när det gäller trav finns det olika klasser och olika lopp att satsa på. Galoppsporten är en växande sport i Sverige och just nu finns det fem stycken galoppbanor runt om i landet. Galopp kan man satsa pengar på både via nätet, via ett spelombud eller direkt på galoppbanan om du är för att titta på ett lopp live.