Det finns flera skäl att betta online. Det rikliga utbudet, där man kan satsa pengar på i stort sett alla sporter, och olika kombinationer är bara ett. Även för den som bara är intresserad av ”vanlig” betting, av oddset eller lången-typ, på engelsk och svensk fotboll, finns det skäl att gå vidare från Svenska Spel till onlinebetting. Bättre odds är ett skäl, men det vi ska tala om här är bonusar. För den som spelar online finns det rikligt med tillfällen att dryga ut spelkassan på olika sätt.

Registreringsbonus

Det är vanligt att redan när man registrerar sig på en spelsajt, så får man en liten summa att spela för. På bettingsajter består registreringsbonusen ofta av ett gratis vad. Har man otur, så får man ingenting, men har man tur och vinner, så har man fått en (liten) startkassa att spela för, redan innan man har satt in några pengar. Det är också vanligt att man får ett visst belopp att spela för, typ 50 eller hundra kronor. Denna bonus är inte tänkt att man ska kunna spela för någon längre tid, utan är mer ett sätt för bettingsajten att låta möjliga kunder prova på deras sajt, för att se om den är någonting att ha.

Insättningsbonus

Den stora bonusen är dock vanligtvis insättningsbonusen. Det är en bonus du får första gången du sätter in pengar på ditt spelkonto. Standardmodellen är att din första insättning matchas, krona för krona, upp till ett visst maxbelopp, vanligen runt 1,000 kronor, men det kan också vara betydligt mer (och ibland också mindre). Insättningsbonusen är ett bra sätt att få en god startsumma att börja spela för. Insättningsbonusar förekommer ibland även efter den första insättningen; till exempel för din första insättning varje månad. Dessa insättningsbonusar är dock vanligtvis lägre, och matchas inte till 100 %, utan mer så att du får hälften av vad du satt in som bonuspengar.